2010 m. rugpjūčio 11 d., trečiadienis

Pica

Ingredientai:

Kvietiniai miltai - 200 gramų
Pienas - 80 gramų
Kiausiniai - 1
Sviestas - 1 šaukštelis
Mieles - 10 gramų
Cukrus - truputį
Druska - truputį

Gaminimas:

Visi produktai turi būti šilti. Mieles, dalį pieno, porą šaukštų miltų ir žiupsnelį cukraus gerai sumaišykite ir pastatykite šiltai, kol pakils (maždaug 15 min.).Supilkite į likusius miltus išplaktą kiaušinį, ištirpintą sviestą (arba margariną), visus likusius produktus bei iškilusią tešlą ir viską gerai išmaišykite. Jeigu tešla bus per skysta įberkite truputį miltų. Tešlą pridenkite plevele ir pastatykite šiltai kol pakils (maždaug 0,5 - 1 val.). Iškirpkite skardos dydžio kepimo popieriaus lakštą, padėkite ant stalo ir ant jo kočiokite iš paruoštos tešlos ploną picos padą per visą popieriaus lakštą. Kepimo popierių su iškočiota tešla perneškite į skardą. Ištepkite tešlos blyną istirpintu sviestu (1 saukstas), pomidorų padažu (2 saukstai) ir dėkite picai skirtus priedus. Paruoštą picą pridenkite ir pastatykite 30 min. šiltai. Kepkite karštoje orkaitėje (~200 - 210 laipsniu), maždaug 15 minučių, kol gražiai apskrus.

Tokio dydzio picai prireiks ~200g mesos, ~200g surio

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą