2010 m. rugpjūčio 3 d., antradienis

Obuoliu pyragas

Ingredientai:

  • Kvietiniai miltai - 250 gramų
  • Krakmolas - 100 gramų
  • Viestas - 200 gramų
  • Kiausiniai - 5 vienetai
  • Obuoliai - 800 gramų (nulupti)
  • Cukrus - 200 gramų
  • Cinamonas - užbarstymui
  • Kepimo miltelei - 2 šaukšteliai

Gaminimas:

Minkštą sviestą ištrinti su cukrum, dėti po vieną kiaušinį ir maišyti. Miltus sumaišyti su krakmolu, kepimo milteliais, persijoti ir supylus į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę, išmaisyti, kad neliktų gumulėlių. Obuolius supjaustyti skiltelėm ir ismaisyti su paruosta tesla. Viska suversti i sviestu istepta skarda, ant virsaus užbarstyti cinamono ir deti i įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių. Kepti apie 35 - 40 min.

Pyraga galima užpilti kondensuotu pienu (reikes apie 3 saukstu) arba kondensuotu pienu su medum. Po 30 minučių pyraga apslakstyti truputėli pašildytu kondensuotu pienu ar pienu su medum, tada skarda reikia pakelti į aukštesnę orkaitės lentinėlę ir sumažinus karštį iki 160 -150 temperatūros kepti dar apie 10 - 15 min.

Pyragas ne per saldziausias ir nesausas, labai gaivus ir trapus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą