2010 m. rugpjūčio 11 d., trečiadienis

Pica

Ingredientai:

Kvietiniai miltai - 200 gramų
Pienas - 80 gramų
Kiausiniai - 1
Sviestas - 1 šaukštelis
Mieles - 10 gramų
Cukrus - truputį
Druska - truputį

Gaminimas:

Visi produktai turi būti šilti. Mieles, dalį pieno, porą šaukštų miltų ir žiupsnelį cukraus gerai sumaišykite ir pastatykite šiltai, kol pakils (maždaug 15 min.).Supilkite į likusius miltus išplaktą kiaušinį, ištirpintą sviestą (arba margariną), visus likusius produktus bei iškilusią tešlą ir viską gerai išmaišykite. Jeigu tešla bus per skysta įberkite truputį miltų. Tešlą pridenkite plevele ir pastatykite šiltai kol pakils (maždaug 0,5 - 1 val.). Iškirpkite skardos dydžio kepimo popieriaus lakštą, padėkite ant stalo ir ant jo kočiokite iš paruoštos tešlos ploną picos padą per visą popieriaus lakštą. Kepimo popierių su iškočiota tešla perneškite į skardą. Ištepkite tešlos blyną istirpintu sviestu (1 saukstas), pomidorų padažu (2 saukstai) ir dėkite picai skirtus priedus. Paruoštą picą pridenkite ir pastatykite 30 min. šiltai. Kepkite karštoje orkaitėje (~200 - 210 laipsniu), maždaug 15 minučių, kol gražiai apskrus.

Tokio dydzio picai prireiks ~200g mesos, ~200g surio

2010 m. rugpjūčio 8 d., sekmadienis

Plikyta duona

Plikinys :

Ingredientai

kvietiniu miltu - 160 g
kmynu - 2 saukstai
vandens - 300 ml (verdancio )

Paruosimas

Miltus su kmynais supilti i gilu dubeni arba tiesiai i maisykle (virtuvini kombaina) ir uzplikyti verdanciu vandeniu. Labai gerai ismaisyti, kad neliktu gumuliuku. Palaukti apie puse valandos, kol atves plikinys. Jis gali buti siltas, bet nekarstas, kad nenuzudytu mieliu.

Maisymas ir kepimas :

Ingredientai

ruginiu miltu - 160 g
kvietiniu miltu - 500 g
vandens - 250 ml (silto)
druskos - 1 saukstas
cukraus - 2 saukstai
mieliu - 2 saukstai sausu arba 40g slapiu
saulegrazu - 2 saukstai

Gaminimas

Slapias mieles sumaisyti su vandeniu ir cukrum.
I atvesusi plikini ipilti vandeni, ruginius miltus. Ijungti maisymo programa (arba minkyti rankom), besimaisant pilti saulegrazas, 1/3 dali kvietiniu miltu , druska , cukru , sausas mieles (jei naudojamos sausos mieles). Po to supilti likusius kvietinius miltus. Jei tesla skystoka, labai limpanti dar ipilti truputi miltu. Kai tesla gerai ismaisoma, paslapinamos rankos ir apglostomas teslos pavirsius, kad graziau kiltu. Suformuojamas kepaliukas ir dedamas i didesni inda, geriau i toki kuri butu galima uzdengti (kad tesla negaruotu ir nedziutu), pries tai inda isriebalinti aliejumi (kad tesla nepriliptu prie jo) arba ikloti isriebalinta plevele. Tesla pastatyti siltai, kad pakiltu. Iskilusia tesla deti ant miltuotos skardos arba ant kepimo popieriaus. Orkaite ikaitinti iki 230 laipsniu. I orkaite istatyti inda su vandeniu. Kepti kol graziai paruduoja.

Kai duona iskepa, deti ant groteliu, gerai apslakstyti vandeniu ir uzdengus ranksluosciu gerai atausinti

2010 m. rugpjūčio 3 d., antradienis

Obuoliu pyragas

Ingredientai:

  • Kvietiniai miltai - 250 gramų
  • Krakmolas - 100 gramų
  • Viestas - 200 gramų
  • Kiausiniai - 5 vienetai
  • Obuoliai - 800 gramų (nulupti)
  • Cukrus - 200 gramų
  • Cinamonas - užbarstymui
  • Kepimo miltelei - 2 šaukšteliai

Gaminimas:

Minkštą sviestą ištrinti su cukrum, dėti po vieną kiaušinį ir maišyti. Miltus sumaišyti su krakmolu, kepimo milteliais, persijoti ir supylus į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę, išmaisyti, kad neliktų gumulėlių. Obuolius supjaustyti skiltelėm ir ismaisyti su paruosta tesla. Viska suversti i sviestu istepta skarda, ant virsaus užbarstyti cinamono ir deti i įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių. Kepti apie 35 - 40 min.

Pyraga galima užpilti kondensuotu pienu (reikes apie 3 saukstu) arba kondensuotu pienu su medum. Po 30 minučių pyraga apslakstyti truputėli pašildytu kondensuotu pienu ar pienu su medum, tada skarda reikia pakelti į aukštesnę orkaitės lentinėlę ir sumažinus karštį iki 160 -150 temperatūros kepti dar apie 10 - 15 min.

Pyragas ne per saldziausias ir nesausas, labai gaivus ir trapus.