Labai skanus ir sveikas patiekalas.
2 porcijos
Sudėtinės dalys:
- Miezines kruopos: 70 gramų
- Bulves: 2-3, vienetai
- Sviestas arba margarinas: 100 gramų
- Pienas: 1 stiklinė
- Morkos: 1 vienetas
- Svogunai: 0.5 vieneto
Prieskoniai:
- druska
- karis
- juodi pipirai
- malti lauro lapai
- petražolės
Gaminimas:
2 stiklines vandens ir stiklinę pieno užvirinti (galima pieno dalį ir didesnę, tik labiau svyla ir bėga). Suberti kruopas, kai kruopos suminkstes sudeti sutarkuotas bulves. Puseje sviesto pakepinti supjaustytus svogūnus ir sutarkuotą morką. Apkepus morkoms ir svogūnams, juos, likusį sviestą ir prieskonius suberti į verdančią košę ir dar apie 10 min pavirti. Jei trūksta skysčio, papildomai įpilti pieno. Išvirusią košę dar palikti kelias minutes pabrinkti.
I kose, taip pat galima ideti spirguciu.
Skanaus.